Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 18 april 2013

ALDE : Hongarije verplichten om Europese regels na te leven

De plenaire vergadering van het Europees Parlement debatteerde vandaag samen met het voorzitterschap van de Raad en de Commissie over de Hongaarse premier Orbán. De recente grondwetswijzigingen in Hongarije genereren immers heel wat onrust, zowel binnen Hongarije als in de rest van Europa.

De commissie burgerlijke vrijheden van het Europees Parlement onderzoekt of de aanpassingen van de grondwet al dan niet in strijd zijn met Europese regelgeving. Op basis van een eerste juridische analyse uitte Commissievoorzitter Barroso hierover zijn bezorgdheid in een brief op 12 april aan Premier Orbán. Hij waarschuwde ook dat inbreukprocedures opgestart zullen worden indien nodig.

Door de nieuwe grondwet kan de Hongaarse regering beslissingen van het nationaal Constitutioneel Hof naast zich neerleggen, de politieke campagnes van tegenstanders bemoeilijken en pas afgestudeerden die naar het buitenland verhuizen, verplichten om hun studiekosten terug te betalen.

"We hebben lang genoeg getreuzeld. Het Europees Parlement moet nu haar verantwoordelijkheid nemen en de procedure op basis van Artikel 7 van het Verdrag van de EU opstarten.

Dit wil zeggen dat er.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor - Philippe De Backer - Hongarije verplichten om Europese regels na te leven !!!