Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 15 februari 2013

Nutriëntenmanagement in de Hongaarse landbouw

Traditioneel gezien is Hongarije een landbouwland met grote gebieden vruchtbare bodem en een hoog aantal uren zonneschijn. Zo goed als twee derde van het totale landoppervlak is landbouwgebied. Zo’n 1% van de landbouwbedrijven bewerkt 28% van het landbouwoppervlak, terwijl 86% van de kleinste landbouwbedrijven toegang heeft tot 6% van het totale landbouwoppervlak. 57.4% van de landbouwers is ouder dan 55 jaar. In 2009 vroegen zo’n 185,200 landbouwbedrijven steun aan die betrekking had tot 72% van het landbouwareaal.

Hongarije produceert graangewassen op de helft van het landbouwoppervlak. De laatste jaren wordt er een stijging vastgesteld in oppervlak voor cultivatie van oliehoudende zaden.

Hongarije heeft een aandeel van 8% in de totale oliezaadproductie van de EU-27. Zo steeg onder meer het areaal van zonnebloemcultivatie de voorbije jaren spectaculair. Door de significante daling van het aantal dieren, nam het veevoederareaal af van 17-19% naar het huidige 5-6%. In de veesector blijven varkens, runderen en kippen domineren, hoewel hun aantal substantieel is afgenomen.

De agribusiness-sector in Hongarije draagt meer dan 10% bij........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!