Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 25 februari 2013

Lijsten van Joodse studenten in Boedapest

Registratie van Joodse studenten aan de grootste universiteit van Hongarije, lijkt de volgende antisemitische actie in dat land te zijn. Van hen worden lijsten bijgehouden aan de Eötvös Loránd University (ELTE) in Boedapest, die 33 duizend studenten telt, meldde het Hongaarse christelijke tv-station ATV. De evangelische nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging, heeft de lijsten gezien. Of een student Joods is wordt achter hun namen aangegeven met de I van Igen (ja) of de N van nem (nee).

Die praktijk herinnert aan de vooroorlogse Hongaarse antisemitische wetgeving uit de twintiger jaren. Die werd gepresenteerd als ‘numerus clausis wet’, maar was bedoeld om het aantal Joodse studenten aan universiteiten te beperken. Veel intellectuelen – onder wie wetenschapper Edward Teller – emigreerden als gevolg daarvan.

Hongarije heeft een geschiedenis van antisemitische, sloot zich tijdens wereldoorlog II – waarin 600.000 Hongaarse Joden werden vermoord - aan bij de Nazi’s, maar kwam daar pas tegen het einde van terug.

Onduidelijk is hoe.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!