Het Hongaarse Mangalica varken nu in Nederland
Varkens hebben ons altijd al geboeid.
Jarenlang is het varkensvlees bij alle slagers in heel Nederland van dezelfde kwaliteit. Van slechte kwaliteit. Alle varkensproducenten hadden met elkaar afgesproken dat een varken veel sneller moest groeien dan de natuur aangaf. Efficiency was het motto. Dus goedkoop onnatuurlijk voedsel geven in een kleine onnatuurlijke leefruimte. En daarnaast moest (moet) het varken weinig vet hebben. En men dacht (denkt) dat het volspuiten met antibiotica erg verstandig is.
Heeft de consument wel vergelijkingsmateriaal? Nu wel.
Het tij heeft zich gekeerd. Wij zijn gelukkig niet de enige die inzien dat lekker, puur en eerlijk belangrijk is. Zowel aan consumenten- als aan producentenkant is die ommekeer. We hebben nu het Livarvarken, Bonte Bentheimer en het diervriendelijke Beemster Lantvarken (jawel met een “t”).
En nu het Hongaarse Mangalica varken in Nederland.
Het wolvarken is een bijzonder beest.
Het heeft een vacht van........
KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!