Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 21 januari 2013

Stedenband Amstelveen met Obuda omstreden

Stedenband Amstelveen met Obuda omstreden door Stefan Bos, voormalig Amstelvener.

De omstreden autocratische burgemeester van Boedapest; die was voorheen de burgemeester van Obuda, een wijk ('voorstad') van Boedapest waarmee Amstelveen een stedenband heeft.

Mijn vader Johan T. Bos heeft onlangs in een column vastgesteld dat de Amstelveense burgemeester kennelijk liever het allemaal gezellig wil houden als hij in Obuda is en liever niet over de internationale kritiek praat. Wat er gaat spelen in Boedapest is dat er een standbeeld komt voor Miklos Horthy, het staatshoofd van Hongarije dat dit land een bondgenoot heeft gemaakt met nazi-Duitsland.

Daarnaast neemt het antisemitisme dramatische vormen aan hier; (de afgelopen tijd zijn er allemaal Holocaust monumenten vernield en heeft een politicus van de extremistische Jobbik partij zichzelf zelfs genetisch heeft laten 'onderzoeken' of hij geen Joodse of Roma bloed door zijn aderen heeft stromen.

Echt verschrikkelijk.

Dat gebeurt allemaal onder die van Obuda afkomstige burgemeester en diens met extremisten samenwerkende Fidesz partij.

Die burgemeester heeft ook bijvoorbeeld allemaal.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor het artikel van Johan Th. Bos !!!