Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 15 januari 2013

Budapest - Nóg strengere controles bij het openbaar vervoer

Het zwart rijden met het openbaar vervoer in Budapest is überhaupt al niet aan te raden want de controles zijn frequent. De bus, tram etc. zijn een gok, de metro kunt u in de regel vergeten. Maar de Gemeente Budapest is nog niet tevreden over de daling van het aantal zwartrijders en gaat vanaf 1 januari 2013 nog strenger controleren.

Allereerst worden steeds meer bussen, met name naar de buitenwijken, voorzien van stickers dat je alléén nog maar mag instappen via de voorste deur. En heeft u geen kaartje dan kunt u er een kopen bij de chauffeur voor 450 HUF (prijs per 1 januari 2013). Maar deze kan vaak niet wisselen want, om overvallers geen kans te geven, wordt de hoeveelheid geld die de chauffeur bij zich heeft beperkt gehouden.

En nog niet alle chauffeurs houden zich aan.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!