Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 21 december 2012

Szűz Mária ... Maria (en het kindeke Jezus) in de architectuur

Szia Budapest ging voor zijn zoektocht naar bijzondere gevelkunst dit keer op de religieuze toer. En wat is er nu toepasselijker om rond de kerstdagen een fotoreportage samen te stellen van Maria (met en zonder kindeke Jezus).

Kerstmis is immers het feest ter geboorte van Jezus-Christus in Bethlehem. Uiteraard zijn in vele kerken in Budapest "Maria met kindeke Jezus" afbeeldingen te vinden zoals reliëfs, beelden en fresco's. Maar ook zijn er in Budapest tientallen panden die geen religieuze bestemming hebben, maar die wel een plaquette of reliëf van "Maria en kindeke Jezus" tegen de gevel hebben. En soms komen deze afbeeldingen ook op andere plekken voor. Deze pagina gaat over 29 van deze kunstwerken.

Maria (en kindeke Jezus) als ornamentiek in Budapest

Vreemd genoeg is er, voor zover nu bekend, niets geschreven over......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!