Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 14 december 2012

Midden-Europa: Het is nu ieder voor zich

Precies tien jaar geleden mochten vier Oostbloklanden zich aansluiten bij de EU. Maar ondanks hechte economische banden en een gevoel van een lotsverbondenheid, verhinderen de verschillende politieke ontwikkelingen in de regio dat de landen samen veel gewicht in de schaal leggen in de EU.

Het is nu bijna tien jaar geleden dat in Kopenhagen de toetredingsonderhandelingen met Polen werden afgerond, op 13 december 2002. Polen kreeg destijds samen met tien Midden- en Zuid-Europese landen groen ligt om zich aan te sluiten bij de EU. Het zou de laatste keer zijn dat de regio zich werkelijk als een front opstelde om de best mogelijke toetredingsvoorwaarden te verkrijgen. Sinds die tijd zijn onze wegen uiteen gegaan. Elk land onderhandelt nu voor zichzelf in Brussel en probeert zijn betrekkingen met de EU-sleutelfiguren steviger te maken.

Buurlanden zoeken grenzen van democratie op

Maar deze tien landen zijn desondanks wel degelijk afhankelijk van de EU.

De Unie is van cruciaal belang voor onze geopolitieke oriëntatie en een essentiële bron voor de financiering van moderniseringsprojecten; 99 procent van de publieke werken in Hongarije worden door de EU gefinancierd en.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!