Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 29 december 2012

Hongaarse wijn heeft diepe wortels in haar geschiedenis

De 19e eeuw betekende een nieuwe bloeiperiode van Hongaarse wijn. Na de val van de 1848-49 Revolutie en Onafhankelijkheidsoorlog – net als in de nasleep van de val van het communistische bewind in 1990, hebben veel buitenlanders geïnvesteerd in Hongaarse landgoederen. Hun standpunten werden sterk beïnvloed door de voortreffelijkheid van de Hongaarse wijnen.

In zijn werk getiteld Buch wom Weine, gepubliceerd in Leipzig in 1856, merkte Rowald op dat “Geen wijn in de wereld die de wijn van Hongarije kan overtreffen als het gaat om adel, kracht en charme. Geen andere is zo kostbaar, therapeutische, en langlevend. Die genen die niet bekend zijn met Hongaarse wijn zal worden beroofd van de mooiste genade van de feestelijke tafel. “Vleiende woorden, inderdaad.

Vanaf 1850 tot heden, heeft......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!