Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 17 december 2012

Boedapest citytrip met priority club punten

Luchthaven-vervoer

Boedapest is gekend voor zijn taxi-afzetters,dus koop een taxiticket in de luchthaven, neem een gedeelde taxi-bus of neem het openbaar vervoer (bus E200 buiten rechts te vinden tot op eindpunt en daarna metroM3 naar centrum). Reken voor het openbaar vervoer op een goed uur, voor een taxi op 20min (voor de terugrit per hoteltaxi betaalden we 6000 Forint = 21€).

Boedapest-vervoer

Het openbaar vervoer is ouderwets en echt een rijdend tram/metro-museum, maar verbazend efficiënt en snel.

Sinds een jaar heeft de rechtse regering nu een leger aan extra controleurs aangeworven. Op die paar dagen zijn we meer gecontroleerd, dan ooit in België op het openbaar vervoer. Blijkbaar zijn deze controleurs goedkoper dan overal ticketpoortjes plaatsen. Onveilig hebben we ons wel nooit gevoeld door dat leger aan controleurs in de metro en op de tram.

Wij hebben online vooraf een Budapest card besteld voor 3 dagen= 7200 Forint (25€). Deze Budapest card lag klaar op de luchthaven en daarmee hebben we continu gebruik kunnen maken van de vele (stokoude retro) trams en de oudste metro van Europa.

Must-see Boedapest

Boedapest is een echte retro-stad met overal art-nouveau elementen in de architectuur. Dit land is de afgelopen jaren stil gevallen, waardoor je weinig echt nieuwbouw zal aantreffen, maar juist even terug tegen de tijd kan ingaan.

Donau boulevard (‘s avonds wel 1 grote tippelplek rond ons hotel). Neem hiervoor zeker de oldtimer Tram 2, die de hele Donau-oever van stadsdeel Pest afrijdt.

Burcht in stadsdeel Boeda met bezoek aan het geheime Hospital in the rock.

De grote stadsmarkthal, ga zeker in de kelderverdieping zien naar.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!