Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 19 november 2012

Storm rond Hongaarse kerkwet nog lang niet geluwd

De regering van Hongarije moet ervaren dat veel van haar beleid in de rest van Europa niet gepruimd wordt. Het land is om de kerkwet die begin dit jaar in werking trad, aangeklaagd bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Ook in eigen land gaat het debat door.

Boedapest bruist van de energie. Het oude stadshart straalt trots en rijkdom uit. Toerbussen rijden de duizenden toeristen van de ene bezienswaardigheid naar de andere.

Hoog boven het gewriemel in de stad torent de Stefanusbasiliek. De parochie van dit rooms-katholieke bedehuis hoeft geen moment bang te zijn voor de kerkwet van de regering-Orban.

De meerderheid van de Hongaren (55 procent) is rooms en...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!