Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 27 november 2012

Rode Wijn Chapel Hill 2011 uit Hongarije

Chappel Hill

Chapel Hill is een modern wijnhuis in de buurt van het bekende Balatonmeer en één van de productlijnen van Balatonboglári Borgazdaság, onderdeel van de Törley Groep, waar ook de mousserende wijnen van Hungária, Törley en BB onder vallen. De Törley Groep is één van de grootste Hongaarse wijnproducenten en zij bezitten ongeveer 340 hectare grond. József Törley is de oprichter van het bedrijf en hij leerde het vak in de Franse Champagnestreek en wel in Reims.

In 1882 nam hij de Franse vakman Louis François mee naar Hongarije en startte zijn eigen bedrijf. De Hongaarse, mousserende wijn (Pezsgö), wordt gemaakt volgens de Franse ”Method Traditional”. De basiswijn wordt gemaakt van druiven uit de regio`s Etyek-Buda en Balatonboglár. Dit gecombineerd met de kalksteengrotten in Budafok levert uitstekende bubbelwijnen.

Rond 1900 was Törley in Europa al een begrip. Inmiddels behoren vele merken tot de Törley Groep, zoals Hungária, György Villa, Balatonboglári Borgazdasági (BB) en Hungarovin.

Törley zelf is inmiddels eigendom van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over József Törley in de Wikipedia !!!