Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 30 november 2012

Hongaren trots op hun reformatiegeschiedenis

Deze week vonden in Boedapest twee Refo500-conferenties plaats. Vandaag wordt bericht over de conferentie die 28 november jl. in de Hongaarse Academie der Wetenschappen plaatsvond. Morgen een verslag van het congres in de Károly Gáspár Universiteit.

Activiteiten

Pál Fodor, één van de directeuren van de Hongaarse Academie der Wetenschappen, deed bij de opening van de eerste Refo500-conferentie van dit instituut, zijn beklag over de wetenschapspolitiek in zijn land, die vooral voor de geesteswetenschappen nadelig is. Juist daarom verheugde het hem dat de Academie nu deel uitmaakt van het internationale netwerk Refo500.

In aansluiting aan dit openingswoord stelde Zsombor Tóth de activiteiten voor die de Academie tot en met 2017 wil gaan ontwikkelen. De focus ligt daarbij op de Hongaarse Reformatie en de uitwerkingen daarvan door de eeuwen heen en op verschillende gebieden.

Daarbij is het opvallend dat........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!