Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 19 november 2012

Hoe Orbán zijn herverkiezing veiligstelt

Na het afschaffen van de automatische kiezersregistratie, bereidt de regering nu een wet voor om de spreektijd van politieke partijen aan banden te leggen met het oog op de parlementsverkiezingen van 2014. Het lijkt een stap verder op weg naar een systeem dat elke oppositie de mond wil snoeren.

De [politieke partij van premier Orbán] Fidesz heeft zijn onorthodoxe missie volbracht: de partij heeft een kiesstelsel ontworpen dat het zo moeilijk mogelijk maakt om haar weg te stemmen. Het systeem zorgt er tevens voor dat de ploeg, als hij aanblijft, zijn onnavolgbare avontuur met de kleinst mogelijke democratische legitimatie zal kunnen voortzetten.

Als collateral damage komt daar de vervolmaking van catch 14 [samentrekking van de boektitel Catch 22 van Joseph Heller, dat synoniem is geworden van absurde en onontwarbare situaties, en van 2014, het jaar waarin parlementsverkiezingen worden gehouden] bij: als er toch een wisseling van de wacht komt – wat nauwelijks te verwachten is – zullen de nieuwe machthebbers door de geruïneerde structuren met een zo goed als onbestuurbaar land te maken hebben.

Net als bij de invoering van de kiezersregistratie hebben........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!


Upload MP3 and download MP3 using free MP3 hosting from Tindeck.

Hoe Orbán zijn herverkiezing veiligstelt - Interview met Stefan Bos