Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 28 november 2012

Extreemrechts schopt keet met ‘jodenlijst'

Nieuw staaltje Hongaars antisemitisme schokt Europa

Het voorstel om een lijst op te stellen van ‘gevaarlijke joden' heeft half Hongarije en heel Europa geschokt. ‘Het bewijst dat antisemitisme politiek interessant is in dit land.'

Hongaars extreemrechts heeft opnieuw toegeslagen. Marton Gyongyosi, een topfiguur binnen de ultrarechtse partij Jobbik, heeft tijdens een politiek debat over de toestand in Gaza het idee geopperd dat er ‘een lijst van gevaarlijke joden' moet komen. De lijst moet weergeven hoeveel joden, in de eerste plaats in het parlement en de regering, een bedreiging voor de nationale veiligheid van Hongarije vormen.

De rechtse regering van Viktor Orban heeft het voorstel meteen veroordeeld en ‘maatregelen' aangekondigd. De linkse oppositie vindt de uitspraken van Gyongyosi dan weer ‘onvergeeflijk'. Ze eist dat de extreemrechtse partij illegaal verklaard wordt. Een aantal socialisten kwamen gisteren uit protest met een gele ster opgeplakt naar het parlement.

Intussen heeft Gyongyosi zijn excuses al aangeboden aan.....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!