Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 3 oktober 2012

Gratis Boedapest: het parlement

Om het parlement kun je niet heen in Boedapest. Met zijn ligging aan de Donau en zijn opvallende neogotische bouwstijl is het een van de opvallendste gebouwen in de stad. Wie bij het zien aan de Westminster Abbey in Engeland denkt, heeft groot gelijk, want dat bouwwerk was een van de inspiratiebronnen van architect Imre Steindl. Het parlement werd eind negentiende eeuw gebouwd en moest tonen wat voor welvarende natie Hongarije destijds was.

Dat is gelukt: het is een ongelooflijk rijk bouwwerk, van binnen nog meer dan van buiten. Kosten noch moeite werden gespaard bij de decoratie, waarin onder meer 40 kilo bladgoud en een half miljoen halfedelstenen zijn verwerkt en waaraan alle belangrijke kunstenaars van die dagen hun bijdrage hebben geleverd.

Sommigen vonden het destijds........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over het Hongaarse parlementsgebouw (Országház) in de Wikipedia !!!

Het Hongaarse parlementsgebouw = A Magyar Országház



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!