Het laatste wijnhuis dat we afgelopen zomer in Villány bezochten, was dat van Csaba Malatinszky. De eigenaar ontving ons in zijn bistro in het centrum van het dorp, in Borterasz. Daar kregen we een lunch, waar we onze vinger bij aflikten. Geen poespas, maar pure smaken en groenten van eigen teelt. Erbij proefden we de wijnen van het domein, terwijl onze gastheer in vloeiend Engels uitleg gaf.
De weg
Csaba Malatinszky was de eerste professionele sommelier in Hongarije. Hij werkte bij verschillende Hongaarse restaurants, waaronder Gundel in Budapest en opende in 1993 zijn eigen vinotheek in de Hongaarse hoofdstad. In de Médoc ging hij in de leer bij grote wijnhuizen als Lynch-Bages e.a. In 1997 waagde hij de stap en startte hij zijn eigen wijndomein: Malatinszky Kúria.
Biologisch
Het wijndomein is nu 30 ha groot.
In de wijngaarden vind je vooral.............
KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!