Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 23 augustus 2012

Grote synagoge - Boedapest

De grote synagoge van Boedapest staat in de Dohány utca. Deze synagoge is de grootste van Europa en de op één na grootste ter wereld (de grootste staat in New York). De grote synagoge van Boedapest biedt plaats aan 3000 mensen.

De synagoge staat in de Joodse wijk van Boedapest. Hij werd tussen 1854 en 1859 in Moorse stijl gebouwd volgens een ontwerp van architect Ludwig Förster, die ook de synagoge van Wenen ontwierp.

Twee glorieuze Moorse koepels zorgen ervoor dat de synagoge het aanzicht van Pest mede bepaald. De gevel is rijk versierd met blauwe, gele en rode bakstenen, de kleuren uit het stadswapen van Boedapest.

Heldentempel

Naast de grote synagoge staat de Heldentempel (of Synagoge der Helden).

De Heldentempel is.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!