Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 17 juli 2012

Informatieve brochure over Hongarije als herkomstland van slachtoffers van mensenhandel

Informatieve brochure over Hongarije als herkomstland van slachtoffers van mensenhandel. In opdracht van CoMensha. Land van herkomst: Hongarije

Wetgeving en wetshandhaving in Hongarije

In Nederland staat in de wet beschreven dat mensenhandel een strafbaar feit is, zo ook in Hongarije.

Gedwongen prostitutie als vorm van mensenhandel staat niet opgenomen in de wet, zoals dat wel beschreven staat in de Nederlandse wetgeving. In de Hongaarse wet is prostitueren als beroep toegestaan onder de voorwaarden dat het op een toegewezen tolerance-zone is en de prostituee een medische kaart bij zich heeft. Het aanmoedigen van prostitutie, door het beschikbaar stellen van een ruimte is strafbaar (artikel 205); het verdienen aan de verdiensten van een prostituee is eveneens strafbaar (artikel 206); evenals pooierschap (artikel 207).

In Hongarije zijn twee steden die tolerance-zones hebben toegewezen, hierdoor kan een groot deel van de ongeveer 35.000 prostituees die Hongarije heeft, niet op legale wijze tippelen. Prostituees worden hierom gearresteerd door politieagenten. Pooiers blijven buiten beeld, omdat aangifte ontbreekt. Door Hongaarse politieambtenaren wordt net als in de wetgeving, prostitutie in Hongarije nog vaak niet gezien als een mogelijke vorm van mensenhandel.

Het Hongaarse overheidsbeleid richt zich daarnaast voornamelijk tot mensenhandelbeleid op internationaal terrein.

Hierdoor zijn Hongaarse regionale politiekorpsen niet opgeleid om.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen (pdf) !!!