Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 12 juli 2012

Het Huis der Verschrikkingen in Boedapest

Het Huis der Verschrikkingen is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de geheime politie, zowel tijdens het Nazi-regime als tijdens de communistische bezetting door de Sovjets. Het gebouw staat aan de Andrássy Avenue 60 en is moeilijk over het hoofd te zien: het woord Terror staat in grote letters in een zwart kader op het dak van het museum.

Om de Joodse populatie te redden probeerde Hongarije aanvankelijk samen te werken met Hitler, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het land al snel ingenomen door de Nationaal Socialistische partij in Hongarije, de Nyilaskeresztes Párt (Pijlkruispartij). Leden van Nyilaskeresztes Párt schoten in de straten op Joodse inwoners en wierpen hun lichamen in de ijskoude Donau, die door de stad loopt.

Honderden Joden werden vervolgens.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het House of Terror in Budapest (Engels) !!!

KLIK HIER voor meer uitleg in de Wikipedia (Engels) !!!