Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 24 juli 2012

Een goed einde, is het volle werk

Naast het feit dat ik nu nog meer over de cultuur te weten kom, ben ik vooral ook positief verrast door het Hongaarse landschap tijdens de zomermaanden. Half juli breng ik een bezoekje aan Viszegrád, een op een heuvel gelegen stadje in het noorden van Hongarije aan de rand van de ‘Donauknie'.

Op deze plaats krult de Donau zich op schitterende wijze rond de heuvels, waardoor er een schitterend landschap gevormd wordt. Op de top van de heuvel is een mooi kasteel gevestigd, waar je na een mooie en uitdagende beklimming een mooi uitzichtpunt terug kunt vinden. Daarnaast herbergde het stadje vroeger een gigantisch gotisch koninklijk paleis, waarvan nu alleen de restanten nog bezichtigd kunnen worden. Maar ondanks dat het restanten betreft, krijg je toch een goed beeld van het enorme paleis dat het ooit was.

Maar misschien vooral ook vanwege de nieuwe kans om Hongarije verder te ontdekken. En dus vertrek ik afgelopen vrijdagmorgen (opnieuw om 6 uur -zotte Hongaren) richting Bataapati.

Dit is de plaats waar een enorme nucleaire afvalberging gebouwd is. Het is een enorm tunnelcomplex waarin de komende decennia enkele duizenden tonnen afval geborgen zal worden.

De interessante rondleiding wordt voor mij vertolkt door.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor: The official opening of Hungary's national radioactive waste repository in Bataapati !!!