Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 19 juni 2012

Wijnproeverij: Mátra Underground 2012

Online wine magazine Vinoport hield afgelopen donderdag 14 juni een bijzondere proeverij in het House of Hungarian Wines in Budapest. Thema: wijnen uit de Mátra. De Mátra? Wordt daar wijn gemaakt? Zeker. Ik heb mijn Wijngidsje uit 2008 er maar eens op nageslagen.

Citaat: "Hoe groter een wijngebied, hoe minder goed de wijnen, lijkt het wel. Tussen de Hongaarse topwijnen zul je niet snel een wijn uit de Mátra tegenkomen." Die van Mátyás Szőke misschien, en van wijnhuis Losonci, maar dan had je het toch wel gehad. Maar om die topwijnen te noemen? Nou, nee.

Wijnkring

Verrassend genoeg is er sinds 2008 veel veranderd. Bálint Losonci richtte de Ambachtelijke Wijnkring uit Mátra op, samen met wijnmakers Karner en Szecskő. Waarom? Om samen te werken natuurlijk.

Maar ook omdat het drietal ervan overtuigd is dat.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!