Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 21 juni 2012

Reismadammen Budapest

Bij aankomst op de luchthaven van Budapest worden we opgewacht door onze Nederlandstalige gids en volgt de bustransfer naar het 4****hotel Mercure BudapestMetropol. Ons hotel ligt heel kort bij het stadscentrum en heeft 130 kamers die allen uitgerust zijn met: mooie badkamer, tv, directe telefoonlijn, minibar, haardroger en draadloos internet.

Na de kamerverdeling, opfrissen en lunch volgt een eerste kennismaking met de stad. We bezoeken de Pestzijde van de stad met o.a. de Heldenplatz, de Andrassy Strasse, de Staatsoper enz.. We eindigen de namiddag met een wandeling in de verkeersvrije Vacistrasse met zijn prachtige winkels en koffiehuizen.

’s Avonds schepen we in voor een avondcruise op de Donau. Ontvangst met champagne en aansluitend een schitterende buffetmaaltijd met het verlichte Budapest als achtergrond-decor. Tot slot brengt de bus ons naar de Gellertberg van waaruit we een prachtig panorama hebben over de stad. Overnachting in ons hotel.

Na het ontbijt volgt het 2de deel van het stadsbezoek: de Buda-zijde van de stad, ook wel “burchtwijk” genoemd. We bezoeken o.a. het Koninklijk Paleis, de Matthiaskerk en het vissersbastion. Van hieruit heeft u een prachtig panoramazicht over de Pestzijde van de stad. De lunch gebruiken we in het schitterende Hotel Gellert dat in 1918 gebouwd werd in de elegante Jugendstil. Hierna gaan we heerlijk relaxen in het prachtige Spa & Health Center van dit hotel. Het water van het thermaalbad ontspringt uit de natuurlijke geneeskrachtige bronnen van de Gellértberg en is uitermate geschikt voor ontspanning en regeneratie.

Het gebruik van de thermale- en..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!