Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 20 juni 2012

Orbán: “Wij hebben links verpletterd”

De minister-president van Hongarije, Viktor Orbán, heeft geen problemen met monumenten voor de autoritaire regent Miklós Horthy, legt zijn “nieuwe economische systeem” uit en pleit voor een “Europa van de naties”.

Op het hoogtepunt van de eurocrisis beweegt de EU zich in de richting van een sterkere integratie, een fiscale unie en een bankenunie. Lidstaten zullen waarschijnlijk meer soevereiniteitsrechten afstaan aan Brussel. Begroet Hongarije deze ontwikkeling?

Viktor Orbán: Deze vraag raakt Hongarije nog vele jaren niet. We hebben lering getrokken uit de crisis van de zuidelijke landen: om te snel toe te treden tot de eurogroep leidt tot een ramp. Want dan zou men ertoe gedwongen kunnen zijn om de eurozone weer te verlaten, wat gelijkstaat aan een aardbeving. Hongarije zal zich pas bij de eurogroep aansluiten als het daarvoor perfect voorbereid is. De vraag of de EU zich ontwikkelt tot de “Verenigde Staten van Europa” gaat niet alleen de eurolanden aan.

Er bestaan twee visies wat betreft de toekomst van Europa: een Europa als imperium of een Europa van de naties. Het is het grootste voordeel van het Europese continent dat we verschillend zijn.

Daarom moeten we zeer voorzichtig zijn als we.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!