Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 17 juni 2012

Nog even over Hongarije

Ik raakte met mensen aan de praat over de ontwikkelingen van toen, dat er geen vrijheid was, maar wel een goed leven. De "echte" vrijheid kwam zoals iedereen weet pas in 1989, met het vallen van de muur.

Vanmorgen met Alex, de chefkok en Gabriella de receptioniste van mijn hotel over doorgepraat: Het leven is nu slecht in Hongarije, 20% van de mensen is werkeloos, veel jongeren vertrekken naar Oostenrijk, Duitsland en Engeland. Roemenen komen veel naar hen toe. De gewone mensen verdienen te weinig om van te leven, gemiddeld 400 euro per maand, Gabriella verdient 320 euro per maand. Veel ontevredenheid, in tegenstelling tot de 80-jaren, toen was iedereen tevreden, had werk en verdiende in verhouding meer dan nu.

In het centrum nog even met een ober hierover gesproken: hij heeft een economische opleiding gedaan aan een hogeschool, kan daar evt 400 of 500 euro mee verdienen. Hij werkt nu liever als ober, omdat hij daarmee bijna het dubbele mee verdient. Het lijkt er ook op dat het hele centrum van Budapest alleen maar drijft op de toeristen, en dan ook vooral de big spenders, als je kijkt naar de hotelprijzen.

Men geeft de schuld vooral aan.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!