Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 20 juni 2012

Budapest kunst - De Communistische beeldengroep bij het Puskás Ferenc Stadion

Nagenoeg alle beelden die herinneren aan de Communistische tijd in Budapest zijn uit het centrum van de stad verdwenen en overgebracht naar het Memento park aan de rand van de stad.

Toch zijn er tot op heden een paar Communistische beelden die nog niet verbannen zijn. Dit is met name het geval voor een serie van 16 beelden die bij het Puskás Ferenc stadion staan. Maar, door gebrek aan onderhoud en plannen om op deze plek te gaan bouwen, wordt deze unieke beeldengroep in haar bestaan bedreigd.

De locatie en de beeldengroep

Het Puskás Ferenc stadion werd, na een bouw die in 1948 begon, in 1953 geopend en heette tot 2002 Népstadion (stadion voor de mensen). Indertijd was het een van de grootste stadions in de wereld. In 2002 werd het stadion vernoemd naar de wereldberoemde Hongaarse voetballer Ferenc Puskás.

In het stadion werden

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!