Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 31 mei 2012

Uitnodiging - Hongaars Krulvarken in Sterksel

Het Hongaars Krulvarken, is een opvallend en aandoenlijk varken. Het vlees is bijzonder smakelijk en blijkt 2 tot 3 maal meer onverzadigde Omega3 vetzuren te bevatten dan vis.

Sinds enkele maanden loopt een groep van deze bijzondere varkens bij het Varkens Innovatie Centrum in Sterksel voor de deur. Samen met Landbouw Innovatie Brabant (LIB, een samenwerkingsverband de provincie Brabant en ZLTO) wil het Varkens Innovatie Centrum, varkenshouders inspireren door de mogelijkheden van het Hongaars Krulvarken te laten zien. Gezond en delicaat vlees. Zo makkelijk kan het zijn.

Pers en publiek is van harte uitgenodigd om het bijzondere Krulvarken te bewonderen.

De groep Hongaarse Krulvarkens in de voortuin van Varkens Innovatie Centrum Sterksel, is niet alleen bijzonder om te zien. Het is ook een bijzondere groep varkens om te houden. Echte buitenbeesten met sterke poten. Dankzij hun dikke vacht zijn de Krulvarkens goed bestand tegen de kou, zon, wind en warmte. Oersterke dieren ook die goed bestendig zijn tegen ziekten.

Nadelen heeft het varken ook voor de Nederlandse varkenshouderij. Het Hongaars Krulvarken groeit langzaam. Het heeft twee tepels minder dan onze Nederlandse varkens en krijgt ook minder biggen. Dat maakt het vlees van het oeroude varken een stuk duurder om te produceren.

Het is daardoor minder geschikt voor..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!