Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 29 mei 2012

Nostalgisch Boedapest boos op zijn buren

"Een bewogen verleden", kopt Népszabadság. De krant wijdt zijn voorpagina aan de Europese reacties op de nostalgie van de nationalistische regering van Viktor Orbán naar het fascistische regime van admiraal Miklós Horthy (1920-1944).

Onlangs deed het tijdschrift Magyar Narancs ook al verslag van de opleving van de verering van Horthy: verspreid over het land zijn er standbeelden opgericht en gedenkplaten opgehangen voor de dictator. Dit gebeurde onder het welwillende oog van extreemrechtse gemeentes, de regering zelf en de conservatieve pers.

Het meest recente voorval vond plaats in Roemenië, waar een grote Hongaarssprekende gemeenschap woont. Daar werd de door de regering in Boedapest gesteunde teraardebestelling van de as van de controversiële Hongaarse dichter József Nyirő (1889-1953) door de autoriteiten in Boekarest verboden.

De as werd uit Spanje, waar Nyirő overleed, opgehaald..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!