Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 30 mei 2012

Hongaarse tandarts

Jan had al een tijdje af en toe last van zijn kies, maar omdat hij er nu wat meer last van kreeg, besloot hij maar eens een tandarts op te zoeken.
Nu lijkt dat misschien heel lastig, in een ander land, maar hier in Hongarije zijn de tandartsen erg aanwezig. Als je over de grens komt, zie je al borden staan met: 'tandarts' en dan gewoon in het Nederlands. Veel Nederlandse en Duitse tandartsen hebben hier een praktijk en veel Nederlanders komen hierheen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een kroon, want dat is hier zo ontzettend veel goedkoper dan in Nederland, dat dat zeer de moeite waard is.

Maar goed, wij zoeken natuurlijk eentje een beetje in de buurt, dus we reden naar een dorp verderop, waar we wel eens een bord hadden zien staan.

Een prachtig mooi, modern huis met een grote, mooi aangelegde tuin, grote oprit en een bord in de tuin met in verschillende talen 'tandarts'.
Maar een boel gerammel aan het hek leidde niet tot enige beweging, dus zijn we verder gereden. In een winkeltje gevraagd en ja hoor, daar vlakbij was een tandarts, zo vertelde de behulpzame mevrouw.

Dit keer hadden we meer succes, we werden doorgestuurd naar.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!