Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 22 mei 2012

De eerste ervaringen in Hongarije

Hemelvaartsdag trokken we weer verder en gaandeweg de dag brak het zonnetje weer door en reden we Hongarije binnen. Net als in Oostenrijk moesten we hier ook een vignet kopen en zien dat we ander geld, namelijk "forinten", in de portemonnee kregen. Dat lukte bij de benzinepompen net voor en net over de grens. Het vignet bleek over de grens goedkoper te zijn dat ervoor...

Meteen zagen we borden langs de weg met teksten die echt niet te begrijpen waren, dat was wel weer even wennen. We namen de rondweg rond Boedapest en we zeilden al meteen een file in en dat kostte ons zeker een anderhalf uur extra. We waren op weg naar Farm Lator (http://www.farmlator.hu/) . Dit is een camping met ook kamerverhuur tegen het Bükkgebergte aan. Dit ligt in het noord-oosten van Hongarije.

De campingeigenaars zijn een Nederlandse man met een Hongaarse vrouw. Het is een bekend plekje voor vogelaars. We arriveerden daar pas op het eind van de middag. Er was plaats genoeg dus we vonden een mooi plekje en kregen informatie over wandelingen en excursies. De camping is werkelijk prachtig, het lijkt wel een park, veel bomen en struiken en daardoor meteen ook veel vogels. De grauwe klauwier, de witnekvliegenvanger en de appelvink hebben allemaal al een keertje in de boom naast ons campertje gezeten.

Nu noemde ik alleen de spectaculaire soorten..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!