Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 29 april 2012

Onafhankelijkheid rechterlijke macht Hongarije onder druk, veel internationale aandacht

De afgelopen maanden hebben de zorgelijke ontwikkelingen in de Hongarije op het gebied van onder meer de rechtspraak de aandacht van RR. Wij volgen welke acties er vanuit Den Haag, Brussel en Straatsburg richting Hongarije worden genomen.

Sinds de Fidesz-partij van premier Orbán een tweederde meerderheid in het Hongaarse parlement heeft, is een flink aantal omstreden wetten goedgekeurd. Dat kan ongehinderd omdat de tweederde meerderheid van Fidesz zonder steun van anderen al genoeg is om zelfs de grondwet te wijzigen. Critici beschuldigen Orbán nu van machtsmisbruik.

De wetswijzigingen zouden de onafhankelijkheid van de Hongaarse nationale bank, de rechterlijke macht en de media aantasten. Onder meer is in 2011 een nieuwe mediawet ingevoerd, die het mogelijk maakt dat hoge boetes worden opgelegd als de media niet ‘objectief’ berichten. Die bepaling is in strijd met de uitingsvrijheid zoals vastgelegd in onder meer art. 10 EVRM. Sinds 1 januari 2012 is verder een nieuwe controversiële grondwet van kracht geworden.

De nieuwe grondwet bedreigt volgens velen de...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!