Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 28 april 2012

Gesol met Zöld Pardon: toch niet open

De rubriek "kroegen sluiten in Budapest" is wederom aangevuld. Groots werd een paar weken geleden de heropening van Zöld Pardon aangekondigd. Maar helaas.... die opening ging niet door. Blijkens artikelen op zowel Index.hu als Pestiside.hu zouden er klachten zijn gekomen van het naast gelegen Infopark, waarna de lokale overheid van het XI. district besloot de opening tegen te houden.

Mijn Hongaars is nog niet zoals het moet zijn (om het zacht uit te drukken), maar uit de tekst op Index.hu is op te maken dat de opening is geweigerd vanwege vermeende illegale bouwactiviteiiten en het niet hebben van de juiste vergunningen. Ook Zöld Pardon geeft via deze chronologie een overzicht van de gebeurtenissen.

Maar het is wederom de Fidesz partij die via János Váczi, de districts burgemeester én Fidesz lid, probeert een succesvolle uitgaansgelegenheid voor jongeren de nek om te draaien. Officieel luidt de verklaring van de overheid dat er al negen dagen voor de opening aan de mensen achter "Zöld" is aangegeven dat de vergunningen niet in orde waren omdat er illegale bouwactiviteiten plaats zouden vinden.

Wie of wat er gelijk heeft....Feit is dat.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!