Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 16 april 2012

De Zwarte Vlag

Aan wat vroeger een stadhuis was, maar nu slechts een dependance, hangt altijd trots de Hongaarse vlag. Pal daarnaast is nog een vlaggenhouder tegen de muur gemonteerd en daarin past vlaggenstok met vlag voor bijzondere gelegenheden. Meestal is dat eens in de zoveel weken de zwarte vlag.

Die geeft aan dat er weer eens iemand is overleden en soms maken we grapjes als we er langs rijden en er dus een keer géén zwarte vlag uithangt.. zo in de trant van “Wat is dat… wordt er niet meer overleden, dan?”

Het is een wrange humor die me al heel lang en vaak heeft overeind gehouden want er gaan hier wat mensen veel te vroeg dood.De uraniummijn.. zo weet de een en ja, wat dacht je van Chernobyl.. merkt dan de ander weer op.
Kanker is hier een opvallend vaak voorkomende ziekte en ook onze huisarts, een vreselijk aardige vrouw waarmee we regelmatig contact hebben, beaamd dat velen daaraan ten onder gaan.

Veranderingen

Een aantal jaren geleden kwam bij ons........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!