Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 29 maart 2012

Verslag Hongarijeproef deel 1: ongekende toewijding en creativiteit

Om dit verslag maar eens met een overkoepelende constatering te beginnen: wat werd er tijdens dit weekend, waar wijn-spijs in Hongaarse sferen de hoofdrol speelde, goed gepresteerd. Geluiden vooraf deden al vermoeden dat er veel tijd geinvesteerd was in de keuze van de juiste druif en/of het meest geschikte terroir, en dat maakte de vergelijking tussen de diverse deelnemers allerminst eenvoudig. Opvallend was de voorkeur voor witte wijnen: meer dan de helft van de in totaal 9 participerende restaurants verkoos deze optie.

Enthousiasme was overigens nog op een ander vlak merkbaar. In diverse gevallen bleef het niet bij een enkele schotel met bijpassend glas. Zo toverden Marcel en Maaske van Zomeren van In Den Rustwat de uitdaging om tot een heuse picknick met passende muzikale ondersteuning, en besloot onder andere Zout en Citroen een geheel Hongaars menu samen te stellen, waarbij het hoofdgerecht als daadwerkelijke 'inzending' diende.

De zaterdag ging echter van start in Rijswijk, waar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!