Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 26 maart 2012

Hongaarse kardinaal Mindszenty nu volledig gerehabiliteerd

De door de communisten vervolgde vroegere primaat van de Hongaarse katholieke kerk, kardinaal-aartsbisschop József Mindszenty (1892-1975), is nu juridisch volledig gerehabiliteerd. De procureur-generaal maakte het vonnis van de toenmalige Hongaarse regering uit 1949 ongedaan, waarbij Mindszenty tot levenslang werd veroordeeld. Dat berichtten de Hongaarse kranten onder aanhaling van kardinaal-aartsbisschop Peter Erdö. De beschikking van de procureur-generaal was vorige week al uitgevaardigd.

Mindszenty was in 1990 praktisch al volledig gerehabiliteerd, nadat door een in hetzelfde jaar goedgekeurde wet het vonnis tegen hem ongeldig was verklaard.

De nu uitgevaardigde beschikking van de procureur-generaal sluit daarentegen.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over kardinaal József Mindszenty in de Wikipedia !!!