Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 15 maart 2012

High-Tea met Jaap Scholten

Oegstgeest - De Boekenweek wordt op zaterdag 24 maart om 14.30 uur bij de Rijnlandse Boekhandel afgesloten door niemand minder dan Jaap Scholten. Vanaf 14.30 uur verzorgt hij een literaire middag tijdens een high-tea in restaurant De Jonker op de Lange Voort.

Op deze dag zal hij voornamelijk zijn meest recente boek "Kameraad Baron" bespreken, waarmee hij in 2011 de Libris Geschiedenis Prijs won. In dit boek beschrijft hij het lot van de Transsylvaanse aristocratie rond de Tweede Wereldoorlog en vooral tijdens het communistische regime daarna. Het glooiende bosrijke gebied Transsylvanië is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een deel van Roemenië dat ten westen van de Karpaten ligt.

Ruim 9 eeuwen lang hebben de Hongaarse edelen er een dominante positie gehad, maar tijdens het communistische bewind van Gheorghiu-Dej en Ceauçescu keerde het tij voor hen op gruwelijke wijze.

Jaap Scholten (1963) werd bekend met.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!