Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 20 maart 2012

‘Europese Commissie breekt beloftes’

Europarlementariër Dennis de Jong is enorm teleurgesteld in de antwoorden van de Europese Commissie op zijn vragen over wederzijdse erkenning tussen lidstaten van de status van paren van het gelijke geslacht. Eurocommissaris Reding ontkent plots de rechten van homo- en lesbienneparen die zich vestigen in een andere lidstaat.

Vorig jaar heeft SP’er Dennis de Jong nog toezeggingen van Europees Commissaris Vivianne Reding gekregen over de bescherming van rechten van partners die voor een baan verhuizen binnen de EU. Reding zei toen nog dat er bij verkeer van werknemers geen onderscheid gemaakt mag worden tussen heteroparen en paren van gelijk geslacht. Hongarije weigert nu de rechten van partners te erkennen en de Europese Commissie laat dit gebeuren. De Jong: “Sterker nog, in haar antwoorden ontkent Reding nu dat paren van gelijk geslacht als zodanig erkend moeten worden als zij zich vestigen in een andere lidstaat. Alle eerdere verwachtingen worden nu tenietgedaan.”

In de Europese Unie zijn de rechten voor partners onder meer geregeld via regels voor arbeidsmigratie. Een in Nederland getrouwd stel van het gelijke geslacht, waarvan een partner een baan krijgt in een andere lidstaat, heeft als stel ook in de nieuwe lidstaat bepaalde rechten als gezin.

Hongarije heeft nu in een wet vastgelegd dat van een gezin slechts sprake kan zijn bij een man en een vrouw. De Jong: “De EU regelt nadrukkelijk niet dat in Hongarije ook een homohuwelijk ingevoerd zou moeten worden, maar een in Nederland getrouwd stel wordt nu in Hongarije ineens geen stel meer.

Daarom is het belangrijk dat.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!