Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 17 maart 2012

De wijnen komen uit het oosten

Een wijn moet altijd een verhaal hebben. Dat verkoopt nu eenmaal beter. En wat dat betreft voorziet Eger (of Egri) Bikavér, het Hongaarse rood dat hier beter bekend is als ‘Stierenbloed’, in een historische thriller. De mare wil dat in de 16e eeuw het stadje Eger werd belegerd door de Turken. De vrouwen in de bedreigde veste mengden stierenbloed door de lokale rode wijn die hun mannen moed en kracht moest schenken tijdens de uitbraak die als doel had de belegeraars te verjagen. Aldus geschiedde.

De aanblik van tweeduizend dronken Hongaarse mannen, met naar het leek van bloed druipende baarden, deed een Turks leger van honderdduizend man op de vlucht slaan.

Hoe dan ook, een bestseller was het resultaat. Maar helaas gaat de regel ‘hoe beter het verhaal, des te beter de wijn’ niet altijd op.

Mocht er ooit al sprake zijn geweest van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!