Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 24 maart 2012

Boedapest

Will en ik hebben elkaar over en weer een stedentripje naar Boedapest cadeau gedaan dit jaar.

In november 2011 is het dan zover en vliegen Will en ik voor een paar dagen naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. De rivier Duna (Donau) stroomt dwars door de stad en deelt de stad in tweeën. Aan de ene kant van de Duna ligt Boeda en aan de andere kant Pest.

We logeren in het stadsdeel Pest in hotel Baross. Dit is een leuk hotelletje op de 5de verdieping (veel trappen lopen) tegenover treinstation Keleti Palyaudvar. Dat is een ideaal plekje, want ook het metrostation is hier. Dus hiervandaan is het gemakkelijk om snel overal in de stad te komen. We kopen een kaartje voor 72 uur. Het metrosysteem in Boedapest is goed geregeld. Makkelijk en goed betaalbaar. Ideale manier om de stad te verkennen.

We bezoeken het stadsdeel Boeda. Dit is heuvelachtig, terwijl Pest aan de overkant vlak is. We bekijken de church of St. Anne omdat we hier weer boven de grond komen vanuit de metro.

Op een van de heuvels werd in de 13e eeuw een burcht gebouwd (daarom noemt men deze heuvel de burchtheuvel). Deze werd het onderkomen van het Hongaarse koningshuis. Bij de ingang staat een standbeeld van de Turul. Dat is de mythische vogel die voorkomt in de Hongaarse mythologie over de oorsprong van de Hongaren. Turul is daarom een symbool van Hongarije.

Vandaag de dag zijn er enkele musea in het Koninklijk Paleis ondergebracht. Onder de Burchtheuvel liggen grotten die deels te bezichtigen zijn met een gids.

De wijk rondom de burcht is leuk, hier kunnen we uren in rond te slenteren. Smalle straatjes, middeleeuwse huizen, gezellige koffiehuizen en souvenirwinkels.

Aan de overkant van de Donau, aan de Pest-kant, ligt het.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!