Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 28 maart 2012

Boedapest: stad van karakter

Om te beginnen met reizen besloten een vriend en ik drie dagen naar Hongarije te gaan en de stad Boedapest uit te pluizen. Boedapest is een interessante stad en perfect om er even tussenuit te zijn. Binnen anderhalf uur vliegen, kan jouw stedentrip hier beginnen.

Aangekomen in Boedapest merken we gelijk dat deze stad nog niet zo bekend is met toeristen. De mensen spreken gebrekkig Engels en op de geldautomaten viel ons oog na een tijdje gelukkig op iets, wat Engels bleek te zijn. Vanaf het vliegveld is het goed te doen om een taxi te nemen naar een hotel, dat deden wij dus ook (let op een meter is verstandig)!

Toen wij op de doorgaande weg kwamen, wilde de chauffeur ons graag zijn mooie auto en snelheden laten zien. “Welkom in Hongarije” met zijn absurde snelheden rond de 100/ 130 kilometer per uur en veel rechts inhalen. Deze chauffeur was tegen ons erg vriendelijk, maar wanneer het verkeer niet opschoot leek het spontaan een ‘brulaap’ te worden en keken wij maar snel een andere kant op. Met knikkende knieën konden we de Hongaarse grond onder onze voeten voelen.

Gedeelte Boeda en Pest

Boedapest is verdeeld tussen het oude Boeda en het........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!