Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 19 maart 2012

Antiregeringsdemonstratie op nationale feestdag in Hongarije

Op 15 maart 2012, de Hongaarse nationale feestdag, liep Boedapest vol demonstranten. Zowel voor- als tegenstanders van de regering-Orban kamen op straat. Een korte schets van de hoog oplaaiende politieke verdeeldheid in het Centraal-Europese land.

Op 15 maart wordt elk jaar de vrijheidsstrijd van de Hongaren tegen de Oostenrijkers in 1848 herdacht, en de laatste jaren wordt die feestdag door elke politieke partij als gelegenheid aangewend om bijeenkomsten op verschillende plekken in de Hongaarse hoofdstad te organiseren en die historische vrijheidsstrijd politiek te misbruiken.

Ironisch genoeg vinden deze demonstraties plaats in een tijd waar vrijheid steeds minder aan bod komt. De pers is sinds de goedkeuring van een omstreden mediawet helemaal voor de kar van premier Viktor Orbán gespannen of doet aan zelfcensuur. Dat persvrijheid de eerste eis was van het programma van de vrijheidsstrijders van 1848, verzwijgt Orbán stilletjes.

Ook had de regering-Orbán tot enkele dagen geleden verboden om.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!