Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 24 februari 2012

Wijn in de baarden...

Stierenbloed, oftewel Bikavér. De beroemde rode wijn van de vestingstad Eger in Hongarije. Het verhaal dat erbij hoort is namelijk prachtig. In de 16e eeuw belegerde een groot Turks leger de stad Eger. De inwoners konden er niet in of uit. Om zichzelf in leven de houden dronken ze het enige vocht dat ze hadden: wijn.

Zelfs de kinderen moesten noodgedwongen aan het vergiste druivensap. Op een gegeven moment werden ze zo overmoedig van dronkenschap dat ze met zijn allen als dolle stieren op het enorme Turkse leger afstormden. Hun baarden ‘bloedrood’ van de wijn. De Turken schrokken hier zo van dat er als hazen vandoor gingen. Een betere reclame campagne voor deze stevige wijn had je je niet kunnen verzinnen.

Wijn die stierenbloed heet

Zo'n verhaal zou iedere wijnregio wel willen hebben.

Toch wisten de communisten het......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!