Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 24 februari 2012

Szent Gaál - Passionata 2006 (Szekszárd)

Voor de geschiedenis van wijndomein Szent Gaál moeten we terug naar 1956. In dat jaar verliet József Kovács Hongarije om te werken in Canada en Afrika. Inmiddels gepensioneerd, besloot hij in 1994 zijn geld in de Hongaarse wijnbouw te steken. Hij kocht in het wijndistrict Szekszárd het failliete wijnproductiebedrijf Aliscavin op en startte zijn eigen wijndomein. Dat was niet meteen booming business, zullen we maar zeggen. 1,5 miljoen dollar moest de goede man in het bedrijf steken om het überhaupt productierijp te maken. Jarenlang waren de resultaten teleurstellend.

Een enorme stap voorwaarts was de overname door Enikő Kupa en Tibor Kovács in 2003. (Laatstgenoemde is overigens geen familie van József Kovács.) Zij concentreerden zich op kwaliteitsverbetering en kozen voor een duidelijke lijn in hun wijnenpalet. Daarnaast doopten ze het wijnhuis om in Szent Gaál, naar het 19e eeuwse kasteel Château Szent Gaál, waar het wijnhuis gevestigd is.

Kortgeleden is Szent Gaál overgegaan naar weer een nieuwe eigenaar, István Béres.

Szent Gaál nu

Inmiddels is het wijndomein van Szent Gaál 30 ha groot.

Op hun wijngoed worden.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!