Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 16 februari 2012

Hongaarse Premier Orban komt niet weg met loze beloftes

Vandaag stemde het Europees Parlement in met een resolutie over de Hongaarse situatie. "We hebben een duidelijk signaal naar Orban gestuurd", stelt Emine Bozkurt namens de PvdA in het Europees Parlement. Het Europees Parlement verzoekt de Commissie om nauwlettend toe te zien op de eventuele wijziging, toepassing en naleving van de Europese wetten en verdragen. Ook wordt er een grondig onderzoek gevraagd naar onder andere de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, de Hongaarse centrale bank en de onafhankelijkheid van gegevensbescherming en vrijheid van informatie.

Het Europees Parlement legde Orban in januari het vuur aan de schenen. Dit debat werd in de Hongaarse media afgeschilderd als een linkse samenzwering tegen Orban. "Orban was de winnaar en wij waren onnozele linkse Europarlementariërs," aldus Bozkurt. "Dat is niet zo vreemd nu hij de media controleert in het land, maar wij laten de Hongaarse regering niet wegkomen met een paar loze beloftes", aldus Bozkurt. "Het Europees Parlement is nu klaar om de eerste stappen voor artikel 7 te zetten."

De Hongaarse regering antwoordde vorige week aan Commissaris Kroes dat ze alleen de aanbevelingen van de EU en de Raad van Europa zullen accepteren als deze niet ingaan tegen de Hongaarse wetten."

"Dat antwoord ontmaskert duidelijk de dubbelzinnigheid en.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!