Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 22 februari 2012

Het gebruik van reuzel in de traditionele Hongaarse keuken

Voor velen is reuzel een woord uit een kookboek uit grootmoeders tijd. Uit de tijd dat er nog geen ijskast bestond en de huisvrouw een grote pot met reuzel op de keldertrap bewaarde. Zoiets is in Nederland al lang verleden tijd. In Hongarije, vooral in het landelijk Hongarije, is het gebruik van reuzel in de keuken nog steeds dagelijkse realiteit. In de Hongaarse (bij)keuken staat tegenwoordig ook een ijskast, maar men heeft de reuzel niet vervangen door Bécel, zonnebloem- of olijfolie.

Gebruik van reuzel in de traditionele Hongaarse keuken

In veel Hongaarse keukens, vooral in het Landelijke Hongarije, gebruikt men iedere dag reuzel. Reuzel is in iedere Hongaarse supermarkt volop verkrijgbaar. Eén van de redenen hiervoor is dat de Hongaar een traditie kent van vet eten. Tegenwoordig houden de restaurants rekening met de smaakpapillen van de vele toeristen, zelfs bij de traditionele Hongaarse gerechten. Maar de doorsnee Hongaar houdt van een extra portie zout én van voedsel dat in reuzel is bereid. Een grootverbruiker van reuzel is de boerenbevolking op het platteland.

De reden hiervoor ligt voor de hand. De mensen leven zuinig. Men is de armoede uit het verleden nog lang niet vergeten.

In verschillende regio's van het land is.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!