Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 17 februari 2012

“Europese Commissie moet nu snel werk maken van Hongaarse zaak”

S&D/Sp.a : Gezamelijke Hongarije-resolutie sociaaldemocraten, liberalen en groenen.

Een gezamenlijke resolutie van de Europese sociaaldemocraten, liberalen en groenen over de zorgwekkende politieke toestand in Hongarije werd door het Europees parlement met een ruime meerderheid goedgekeurd. Het Europees parlement vraagt nu aan de Europese Commissie om nu snel werk te maken van een grondig onderzoek naar de nieuwe en erg omstreden wetten die door de populistische regering Orban werden ingevoerd. Een tegenresolutie van de Europese christendemocraten die de kritiek op Hongarije afdeed als “ongefundeerde aanvallen” werd weggestemd.

In het Europees parlement lagen er vandaag maar liefst drie resoluties voor over de politieke situatie in Hongarije. Vorige week nog liet de Hongaarse pers verstaan dat Europese parlementsleden van de regerende Hongaarse Fideszpartij samen met de Europese christendemocraten een verklaring hadden gelanceerd die de resoluties veroordeelde. In het bijzonder de resoluties van “de sociaaldemocraten, de liberalen, de groenen en de communisten. (…) Deze beslissing toont het ware gelaat van Europees links,” meldde politics.hu. “Ze oordelen al, nog voor de gesprekken tussen de Hongaarse regering en de Europese Commissie zijn afgerond”.

Hongarije ligt al een tijdje onder vuur.

Kop van jut is de conservatieve regering van........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!