Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 18 februari 2012

Een vermakelijke én overbodige folder voor de toerist

Sinds kort kunt u onder andere bij de Tourinform kantoren een nieuwe folder aantreffen: "Safety in Hungary". Anders dan de titel doet vermoeden is het een Duitstalige folder (update: sinds medio januari ook in het Engels) die is uitgegeven door de politie. In deze folder tips om te voorkomen dat uw verblijf in Hongarije géén succes wordt. Het is een folder waar behoorlijk wat kanttekeningen bij te maken zijn. Zo wordt er een overzicht gegeven van een aantal betrouwbare taxibedrijven, maar ontbreekt daarin de naam van het officiële taxibedrijf (Fötaxi) dat vanaf het vliegveld mensen vervoert.

Voor het grootste deel bevat de folder algemene tips die voor iedere grote stad gelden, zoals niet wisselen op straat, geen restaurants bezoeken waar de prijzen niet staan vermeld etc. Misschien nog wel de beste informatie in deze folder is een afbeelding van de legitimatie van de politie. De folder verwijst naar een Engelstalige website die exact dezelfde informatie geeft en deels nog "under construction" is, zo zal een er lijst komen van aanbevolen restaurants en hotels. Ook wordt er gewaarschuwd voor een aantal nachtclubs.

Deze informatie is afkomstig van........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!