Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 30 januari 2012

Dit Hongarije mag de Europese Unie niet accepteren

Dit Hongarije mag de Europese Unie niet accepteren

Vooral financiële sancties van de lidstaten kunnen Hongarije in het gareel houden. Dat betoogt Monica Claes, hoogleraar Europees en vergelijkend constitutioneel recht in Maastricht, naar aanleiding van de ontwikkelingen in Hongarije. De artikel 7-procedure, waarbij het stemrecht van Hongarije in de Raad wordt opgeschort, acht zij politiek te gevoelig.

Sinds in 2010 Viktor Orbán met zijn Fidesz-regering aan de macht is, probeert hij de politieke macht van Fidesz te bestendigen, waarbij hij er niet voor terugdeinst de democratische en rechtstatelijke beginselen en grondrechten van Hongaarse burgers met voeten te treden.

Zo loodste Orbán met grote voortvarendheid een nieuwe Grondwet door het parlement. Ook voerde hij een nieuwe mediawet in, die de pers aan banden legt, verving hij de voorzitter van de Hoge Raad, stuurde honderden rechters met pensioen, nationaliseerde private pensioenfondsen, beknotte het grondwettelijke hof, maakte het mogelijk om meer (bevriende!) rechters te benoemen in dat hof, en bezorgde getrouwen en hun verwanten functies binnen tal van publieke organen. Een aanvullend pakket regels, inderhaast aangenomen vlak voor de jaarwisseling, wijst de socialistische oppositie aan als erfgenaam van het communistische verleden, en probeert hen zo niet alleen politiek buiten spel te zetten, maar dreigt hen ook buiten de wet te plaatsen.

Hongarije schendt hiermee niet alleen concrete Europese wetgeving, maar ook de fundamentele waarden die het als EU lidstaat dient te respecteren, waaronder rechtsstatelijkheid, bescherming van minderheden, eerbiediging van grondrechten en persvrijheid.

Het moge duidelijk zijn dat......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!