Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 31 januari 2012

De demonstratie van Boedapest – Of het verzuim van de westerse journalistiek

De vierde macht wordt ze wel genoemd, de journalistiek. De gesel van de politiek. Maar wie controleert eigenlijk de journalistiek? De weloplettende lezer, als zijn kritiek tenminste doordringt tot de ivoren torens die krantenredacties soms lijken te zijn? Redacties maken uiteraard hun eigen afweging waarover ze berichten. Daarbij wordt doorgaans een beroep gedaan op een groot goed, de vrijheid van pers. Maar wat te doen als mainstream pers (de Volkskrant, de Telegraaf en het NOS-journaal, om er een paar te noemen) andere essentiële principes aan de journalistieke laars lapt en er op selectieve wijze verslag wordt gedaan, of sterker nog, er helemaal geen verslag wordt gedaan van een belangwekkende gebeurtenis?

Waarom verzuimen de massamedia collectief te berichten over een massademonstratie tegen de EU en vóór de eigen regering? De schattingen over het aantal mensen dat afgelopen zaterdag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest op de been was lopen uiteen van honderdduizend tot een half miljoen. Dat is toch een stevig unicum? Ik moet me schromelijk vergissen, maar ik kan me niet herinneren dat er ooit een ook maar enigszins vergelijkbaar aantal demonstranten de kelen voor de burelen van de Europese Commissie schor heeft geschreeuwd met slogans vóór de EU. Indien we uitgaan van de laagste schatting (van de oppositie, dus bewust laag gehouden?), dan heeft één procent van de Hongaren zijn steun aan de regering betuigt. De Hongaarse hoofdstedelijke politie heeft het aantal demonstranten op vierhonderdduizend becijferd, vier procent van de Hongaarse bevolking.

Reken deze percentages maar eens om naar.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!