Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 24 januari 2012

Animo: voor democratie in Europa en Hongarije

‘Democracy Orbanned, Free Europe: voor democratie in Europa en Hongarije

Viktor Orban, premier van Hongarije, vorige week in het Europees Parlement: “Allow me to say first of all…what is happening in our country is an exciting process of renewal.”

Animo jong links voert actie voor democratie in Europa én democratie in Hongarije. Animo begrijpt niet dat Viktor Orban de nieuwe maatregelen een vernieuwing noemt. Het terugschroeven van mediavrijheid, recht op abortus en vrij huwelijk en de criminalisering van dakloosheid en armoede noemt Animo eerder een achteruitgang. Met bovendien dubieuze hervormingen van het kiessysteem gelooft Animo oprecht dat de Hongaarse democratie in gevaar is. “Wij bannen liever Viktor Orbans praktijken dan dat de democratie door hem verbannen wordt, daarom voeren wij actie aan het Vrijheidsplein in Brussel,” aldus Animo-voorzitter Maite Morren.

De laatste speech van de Hongaarse premier voor het Europees Parlement was ronduit hallucinant. Hij noemde de stappen naar een minder vrije samenleving “een boeiend proces van vernieuwing”.

Een klein overzicht van........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!